Annons

Linda Nordlund:Vi borde alla bli danskare

Anders Fogh Rasmussen, tidigare statsminister i Danmark och generalsekreterare i Nato, intervjuades av Fredrik Reinfeldt i ett program som sändes i veckan.
Anders Fogh Rasmussen, tidigare statsminister i Danmark och generalsekreterare i Nato, intervjuades av Fredrik Reinfeldt i ett program som sändes i veckan. Foto: Tomas Oneborg
Under strecket
Publicerad

Fredrik Reinfeldt har blivit programledare i SVT, där han tack vare sin telefonbok (och snälla frågor) får makthavare att ställa upp. Denna vecka var det Anders Fogh Rasmussen, tidigare statsminister i Danmark och generalsekreterare i Nato, som intervjuades (2/1).
Mellan klippen från presskonferenser och träningspass var det ett intressant samtal. Skillnaderna, och likheterna, mellan dansk och svensk politik blev tydliga.

Att den danska kulturen är skild från den svenska har upprepats ofta under senare tid. Minns debatten om det danska tv-programmet där två kulturmän sitter och diskuterar medan en naken ung kvinna står framför dem, uppställd som rekvisita till männens samtal.

Annons
Annons
Annons