”Vi bör vara ödmjuka, bekymrade och besvikna”

Efter tredje kvartalets rapportfiasko ska Ericsson se över de interna rapporteringssystemen. - Vi borde ha förstått konsekvenserna av marknadssituationen, säger vd Carl-Henric Svanberg. Situationen med en större andel prispressade nätverksutrullningar väntas fortsätta under 2008. För att inte äta alltför mycket på marginalerna drar telekomjätten ner på tillväxtambitionerna.

Under strecket
Publicerad
Annons

Ericssonchefen höll en ödmjuk ton under tisdagens presskonferens efter vinstvarningschocken tidigare på morgonen som sänt Stockholmsbörsens tungviktaraktie rakt ner i källaren. Han ser trött ut och har mörka ringar under ögonen när E24 får några minuters intervju i det ovanligt stora medieuppbådet.

- Det är viktigt att vi drar slutsatser av det här och utvecklar vår beredskap. Sen handlar det förstås om vad vi presterar framöver. Det här är inte en dag då det passar att vara stursk utan en dag då vi bör vara ödmjuka, bekymrade och besvikna, men samtidigt ska vi komma ihåg att även i ett dåligt kvartal gör vi nära 6 miljarder i vinst samtidigt som alla våra konkurrenter gör förluster.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons