Annons

Vi bjuder in alla goda krafter till dialog

Vi kommer att bjuda in alla partier i Stockholms fullmäktige, boende, föreningar och organisationer, för en dialog om upploppen i förorterna. Vi måste arbeta gemensamt för att se till att det här inte händer igen, skriver Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd i Stockholm.

Under strecket
Publicerad

Det som händer runtom i Stockholm är oroande och djupt tragiskt. Veckan har präglats av våld, bränder och upplopp. Någonting har gått väldigt fel. Det viktigaste nu är att våldsamheterna upphör. Det måste till en dialog och en ordentlig utredning av vad som har hänt. Det är oacceptabelt att vandalisera och kasta sten mot brandkår och polis. Samhället måste markera kraftigt mot alla typer av våld och skadegörelse. En del människor uppger också att de blivit utsatta för våld och rasistiska kränkningar av polisen. Om det stämmer så är det inte bara oacceptabelt, utan också olagligt.

Det viktigaste nu är att våldsamheterna upphör och att vi får igång ett samtal om vad som har hänt och om vad som behöver göras. Ansvaret för att få igång en sådan dialog vilar på oss som arbetar politiskt – oavsett partifärg. Vi kommer att ta initiativ till en sådan dialog, där vi bjuder in alla partier i Stockholms fullmäktige, boende, föreningar och organisationer. Alla goda krafter i vår stad måste gemensamt arbeta för att se till att det här inte händer igen.

Annons
Annons
Annons