X
Annons
X

Vi behöver spelregler för miljöbilarna

I Stockholms stad har vi en stolt tradition där vi arbetat med att bana väg för fler miljöbilar. Men tyvärr stöter vi på hinder. Det krävs en långsiktig plan inom kort, annars riskerar hela den framtida miljöbilsmarknaden att gå i stå, skriver Per Ankersjö (C), stadsmiljöborgarråd i Stockholm.

I november 2010 utsågs för första gången en elbil i konkurrens med konventionella bilar till "årets bil" i Europa. Det är en stark indikation på att utvecklingen på elbilsområdet går framåt i en rasande takt och att dessa nya miljöbilar på riktigt har potential att kunna konkurrera med konventionella bilar på bred front, men ännu är vi inte där.

Ett bilinköp är ett av de största ekonomiska beslut man tar i livet och när det gäller den nya generationens miljöbilar ligger prislappen än så länge en bra bit över priset på konventionella, icke miljövänliga bilar. Den goda utvecklingen för miljöbilsmarknaden de senaste 10 åren har i mångt och mycket varit en följd av initiativ och tydliga politiska signaler. För en fortsatt god marknadsutveckling behövs det därför både långsiktighet och tydlighet från politiskt håll när det gäller skatter, förmåner och infrastruktur för biogas och laddningsmöjligheter.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X