Annons
Krönika

Tove Lifvendahl:Vi är det vi äter

Granna pasteller, strössel och glasyr. Föga näringsrikt, men lättsmält och svårt beroendeframkallande. Gäller bakverk såväl som mediekonsumtion.
Granna pasteller, strössel och glasyr. Föga näringsrikt, men lättsmält och svårt beroendeframkallande. Gäller bakverk såväl som mediekonsumtion. Foto: Linn Cathrin Olsen/ TT
Under strecket
Publicerad

Jag vill börja med att varna känsliga läsare för att det förekommer vulgariteter och grova ord i denna krönika. Men det är motiverat, eftersom texten behandlar språk och tanke. Och det har funnits anledning att reflektera kring tonen och formen på samhällsdebatten, inte minst efter den förra veckans amerikanska beslut att till president välja en man som i ett sammanhang han trodde var privat, förklarade att hans upphöjda position gav honom makten att fritt kunna ta kvinnor på deras kön.

Nu ska sägas, efter viss inblick i politikens värld, att detta sannolikt är ett av de tillfällen där den tillträdande presidenten faktiskt talat sanning. Sex som maktmedel i den världen förtjänar en egen skrivning, och detta kan både kvinnor och män vittna om, ifall de bara tordes.

Annons
Annons
Annons