X
Annons
X

”Vi anställda på Postnord hålls som gisslan”

Bäste näringsminister Mikael Damberg. Vi är 8500 danska löntagare, som känner att du och den svenska regeringen har tagit oss som gisslan. Innan det visas vilja att förhandla och att hitta en bärkraftig lösning, är 8 500 danska familjer osäkra på om antingen mor eller far blir avskedad, skriver Eigil Johannesen, gemensamt ombud för de danska HK-anställda i Postnord.

Läs mer om Problemen i Postnord

Men bäste Mikael Damberg, det behöver inte vara så. Sverige är världsberömt för sin medmänsklighet – och jag vädjar nu till att du tar med lite av den medmänskligheten i dina överväganden angående Postnords framtid.

Det är inte så att vi förväntar oss några allmosor, men ge oss som medarbetare ro i själen genom att gå in i förhandlingarna med en reell vilja att hitta en lösning, som gör Postnordkoncernen konkurrenskraftig. Vi vill som medarbetare bara fortsätta att sköta vårt arbete med att dela ut posten till alla danskar. Inte minst till de, som bor utanför storstäderna, i glesbygden, som jag vet ligger dig varmt om hjärtat.

Ta oss inte som gisslan, Damberg, skriver Eigil Johannesen. På bilden intervjuas näringsminister Mikael Damberg (S) i samband med att han frågas ut om Postnord i näringsutskottet i riksdagen, i februari i år.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2
Foto: Marcus Ericsson/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X