Veteraner redan efter fem år

De två har varit verkställande direktörer i fem år och är redan veteraner. SEB:s vd Annika Falkengren och AstraZenecas vd David Brennan har suttit längst på vd-stolen av de bolag som ingår i Investorsfären.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Både Annika Falkengren och David Brennan tillträdde den 1 januari 2006. Länge hade de epitetet ”ny vd” kring sig, nu är de plötsligt gamla i gården. Det säger något om omsättningen på toppdirektörer. Även om man inte har tillträtt sitt vd-jobb det allra senaste året är många relativt nya. ABB-chefen Joseph Hogan tillträdde hösten 2008, samma sak gäller Magnus Yngen på Husqvarna och Stanley Brodén på Aleris.

Atlas Copcos vd Ronnie Leten gjorde sin första dag på jobbet i juni 2009. Den genomsnittliga vd-tiden för alla 15 bolag inom Investorsfären är just nu knappt två år. Det kan jämföras med konkurrenten, Industrivärden, där vd:arna i de nio innehaven i snitt har suttit något år länge, 2,9 år. Då har vi ändå räknat på 0 år för Volvo, trots att Leif Johansson lämnar bolaget först till sommaren.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons