Annons
X
Annons
X

Veronica Augustsson siktar högt

När Veronica Augustsson började som utvecklare på det svenska företaget Cinnober hade hon som mest handlat med ett par aktier. Tio år senare är hon vd för företaget med kunder som American Stock Exchange, Borsa Italiana och Deutsche Börse.

[object Object]
Veronica Augustsson började som utvecklare på Cinnober 2002. I början av oktober i år utsågs hon till verkställande direktör. Foto: INGVAR KARMHED

När vi träffas säger Veronica Augustsson att hon alltid vetat att hon skulle bli vd, men att hon aldrig hade kunnat förutse att det skulle bli på just detta företag och just denna höst.

Det var i början av oktober i år som 33-åriga Veronica Augustsson utsågs till verkställande direktör på det finansiella teknologiföretaget Cinnober. Föregångaren, en spanjor som rekryterats externt ett halvår tidigare, hade då lämnat företaget efter ”meningsskiljaktigheter” med styrelsen.

– Jag är inte förvånad över att han fick gå, men jag var inte inställd på att ta över då. Jag hade kanske tänkt tidigast om två år, säger Veronica Augustsson.

Annons
X

Men som hon i nästa andetag säger själv, man kan inte alltid påverka tajmingen.

– Hans sätt att styra företaget var nytt. Det hade kunnat fortsätta men styrelsen såg värdet av att bevara den rådande kulturen.

Det är enligt Veronica Augustsson en kultur som präglas av en platt organisation, där alla kan påverka och där informationskanalerna hålls öppna. Det är också en kultur som hon under tio år har varit en del av.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Hon började som utvecklare på Cinnober 2002. Då var kunskapen om aktiemarknaden begränsad, men det kom att ändras under de 16 månader som hon tillbringade på handelsgolvet i New York. Nyligen rankades hon av Financial News som en av 40 mest lovande talanger under 40 år inom handel och teknik.

  För Veronica Augustsston är det naturligt att sikta mot toppen, och i den strävan har hon hämtat kraft ur idrotten. Både rent fysiskt, genom att springa och spela handboll, men också psykiskt.

  – Det är ingen som tycker att det är konstigt att Zlatan tränar straffsparkar på egen hand tre timmar efter lagträning. Men att jobba över för att bli bättre på sitt jobb kan få folk att höja på ögonbrynen. För mig är det inte konstigare att den som vill prestera bäst på arbetsplatsen också måste jobba mycket, än att den som vinner OS-guld tränar hårt.

  Annons
  Annons
  X

  Veronica Augustsson började som utvecklare på Cinnober 2002. I början av oktober i år utsågs hon till verkställande direktör.

  Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X