Gud: återkomstenVerkligt viktigt om Guds återkomst i vårt samhälle

Foto: Libris

Religionen har återkommit som politisk kraft. Och för många svenskar, inte minst invandrade, ger den identitet, tillhörighet och trygghet. Samtidigt är vi fortfarande ett sekulärt, eller i alla fall liberalt demokratiskt, land. Joel Halldorf skriver kunnigt och uppslagsrikt om Guds återkomst i det svenska samhället.

Under strecket
Publicerad
Annons

Religionen har, enligt somliga, återkommit som politisk kraft i den svenska samtiden. Det är en intressant iakttagelse, som är lite olika beroende på från vilket håll den görs. Det finns fler religiösa i Sverige i dag, på grund av invandring inte minst, och de är dessutom religiösa för vilka religionen ger identitet, tillhörighet, trygghet och så vidare.

I bästa fall kan den underlätta integration, genom att fungera som plattform för individerna, men i sämsta fall är det tyvärr begränsande traditioner, som kräver individens inordning i seder och bruk som majoriteten i Sverige inte anser det vara rimligt att underkasta sig. Vuxna individer är givetvis fria att själva välja sina sammanhang, men att den typen av liberal frihet i förhållande till val av religion och identitet skulle vara något enkelt och ”fritt” i egentlig mening är inte så självklart.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons