Annons

Venezuela: Åtta dödade i kuppförsök

Venezuelas regering uppger att åtta personer dödats och två gripits i samband med ett försök att störta president Nicolás Maduro.

Samtidigt påstår en tidigare amerikansk specialsoldat och en venezuelansk exofficer i en video att en "operation" mot regeringen pågår.

Under strecket
Mattias Mächs / TT
Publicerad

Venezuelanska säkerhetsstyrkor på vakt vid det kustområde där landets regering hävdar att en grupp beväpnade personer försökt landsstiga för att inleda ett kuppförsök under söndagen.

Foto: Matias Delacroix/AP/TT

Venezuelanska säkerhetsstyrkor söker igenom det kustområde där landets regering hävdar att en grupp beväpnade personer försökt landsstiga för att inleda ett kuppförsök under söndagen.

Foto: Matias Delacroix

Militär och polis har stoppat en grupp legosoldater som i gryningen i söndags försökte ta sig in i Venezuela med båtar, hävdar Venezuelas inrikesminister Néstor Reverol. Gruppen utgick från Colombia och försökte ta sig i land vid den venezuelanska kustorten Macuto, omkring en timme norr om huvudstaden Caracas, uppger Reverol enligt nyhetsbyrån AFP.

Han hävdar att deras mål varit att mörda regeringsföreträdare, utlösa en våldsspiral och skapa kaos och förvirring i syfte att bana väg för en statskupp.

Annons
Annons
Annons