Annons

Vem tar ansvar för våra barn?

VACCIN Efter förra årets massvaccinering mot svininfluensan har våra barn insjuknat i narkolepsi. Som föräldrar till barn som har drabbats kräver vi en oberoende utredning och att staten tar sitt ansvar för deras lidande, nu och i framtiden.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Nioåriga Arvid Afzelius Askendal har fått narkolepsi efter att han vaccinerats mot svininfluensa. Förutom trötthet har han också drabbats av vanföreställningar. Sjukdomen kräver tung medicinering.

Foto: KALLA FAKTA, TV4

Hösten 2009 genomfördes en massvaccination av svenska folket. I dag finns det ett 50-tal anmälningar hos Läkemedelsverket där man misstänker narkolepsi som biverkning av vaccinet. De flesta drabbade är barn och ungdomar.

Under året som gått har vi sett våra barn insjukna med extrem dagtrötthet, dålig nattsömn, hallucinationer, kataplexi och i vissa fall sömnparalyser. Några av barnen har fått diagnosen narkolepsi på ett tidigt stadium, andra väntar fortfarande på utredning. Det som har varit gemensamt för dessa barn är att alla har visat samma symtom inom sex veckor efter vaccinationen.

Annons
Annons
Annons