Tillfälligheternas spel (Live på Nalen)Vem kan låta bli att älska Tomas Ledin?

Tomas Ledin.
Tomas Ledin. Foto: Karin Törnblom/TT

Med en ny liveskiva återvänder Tomas Ledin till albumet ”Tillfälligheternas spel” från 1990. Allt har inte åldrats med behag – men Ledin är värd det erkännande han inte fick när det begav sig.

Publicerad
Tomas Ledins ”Tillfälligheternas spel (Live på Nalen)”.

Tomas Ledins ”Tillfälligheternas spel (Live på Nalen)”.

Annons

”Vad gör du nu för tiden?” Tystnad. ”Varför hör du aldrig av dig?”. Åh! De där raderna från 1990 måste vara de mest klassiska frågorna i svensk mainstream-musik. Och min första förälskelse i pop. Jag äger inte någon stor samling vinylskivor; när jag växte upp till en seriös musikkonsument hade den silvriga plastbiten redan tagit över. Men jag har ett tummat tolvtumsexemplar av Tomas Ledins ”Tillfälligheternas spel”.

Albumet från 1990 är själva nollpunkten för mitt musikintresse och kom nyligen ut i en nyinspelad jubileumsutgåva – ”Tillfälligheternas spel (Live på Nalen)”. När jag läste om hur skivan kom till efter en lång tid av tvivel efter en misslyckad USA-lansering blev jag nyfiken på att kasta mig handlöst tillbaka i tiden och utforska Ledins succéalbum – nu mitt i ”den nya tiden” han så förhoppningsfullt i den fjärde låten sjunger ska komma.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons