Annons

Besked idag – MP:s nya namn efter Fridolin

Miljöpartiets valberedning föreslår att Per Bolund tar över efter Gustav Fridolin som manligt språkrör i maj.
Miljöpartiets valberedning föreslår att Per Bolund tar över efter Gustav Fridolin som manligt språkrör i maj. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det blir Per Bolund som ska bilda språkrörspar med Isabella Lövin i Miljöpartiet, om kongressen i maj säger ja.

– Vi tror att han och Isabella Lövin är ett bra par som kan stärka Miljöpartiet i hela landet, säger riksvalberedningens ordförande Katrin Wissing om förslaget.

Under strecket
Britta Kramsjö / TT
Publicerad

Isabella Lövin, Emma Nohrén och Per Bolund föreslås som ledartrojka i Miljöpartiet av partiets riksvalberedning, Nohrén som partisekreterare och Bolund som manligt språkrör efter Gustav Fridolin.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Miljöpartiet presenterade på fredagen valberedningens förslag att Per Bolund tar över som språkrör efter Gustav Fridolin vid partiets kongress i maj. T.v. Emma Nohrén, föreslagen som partisekreterare.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det där med "hela landet" är ett verkligt problem för Miljöpartiet. Enligt partiets egen valanalysgrupp sitter bilden av MP som ett storstadsparti hårt och partiet förlorade många mandat i kommun- och regionvalen i höstas.

"Att endast en procent av väljarkåren och tio procent av våra egna väljare menar att Miljöpartiet förstår vanligt folk är illavarslande", står det i valanalysen från januari i år.

Annons
Annons
Annons