Annons

Vem älskar företagen: C eller M?

Foto: FOTO:Tomas Oneborg/Svenska Dagbl

PODD | 14 juni. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras skatter, företagande och konflikten mellan Centerpartiet och Moderaterna om vem som älskar företagen mest. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras skatter och företagande. En konflikt har blossat upp mellan Centerpartiet och Moderaterna. I Dagens Industri har Moderaterna nämligen utlovat ett skattestopp på företagande i sin kommande skatteöversyn.

Centerpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Martin Ådahl är kritisk. ”Jag förstår inte varför det skulle behövas ett skattestopp, när vi håller på och sänker skatterna mer än de någonsin hade gjort”, säger han i Dagens Industri. Januariöverenskommelsen innehåller den största skattesänkningen sedan början av alliansperioden på jobb och företagande, menar Ådahl och pekar på att regeringen sänker skatten med 12 miljarder kronor genom slopad värnskatt och sänkta arbetsgivaravgifter i höstens budget, och att både breddningen av RUT-avdraget och den gröna skatteväxlingen på 15 miljarder kommer att gynna företagande.

Vem har rätt? Och vilket är det mest företagsvänliga partiet i Sverige egentligen? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten tillsammans med Gunther Mårder, vd på Företagarna, Jacob Lundberg, chefekonom på Timbro och Johan Paccamonti, budgetchef för Moderaterna.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons