Velvet Revolver - en andra chans för ”Duff”

Många rockmusiker som haft gigantiska framgångar lyckas sällan uppnå dem igen. Speciellt gäller det de som dessutom gått på rockmyten och grävt ner sig i alkohol- och drogmissbruk. Men herrarna i Velvet Revolver utgör ett undantag.

Under strecket
Publicerad
Annons

I Velvet Revolver hittar man Saul ”Slash” Hudson, Matt Sorum och Michael ”Duff” McKagan, alla från Guns N”Roses, sångaren Scott Weiland, tidigare i Stone Temple Pilots, samt gitarristen Dave Kushner, som spelat med Dave Navarro, Infectious Grooves och Danzig. Alla utom Kushner har levt så hårt att de av rent medicinska skäl blivit tvungna att ge upp spriten och knarket. Men enligt Duff McKagan rockar de minst lika hårt och betydligt mer koncentrerat nu.

– Vi är ju inte direkt något kringresande AA-möte. Vi är rockers, men vi tar hand om varandra. Alla har ju varit nere i skiten så vi vet hur det är, förklarar Duff.
En del av detta omhändertagande visar sig vara att Duff och Scott Weiland tränar kampsport. När de dyker upp för att bli intervjuade på Grand Hotel är båda träningsklädda och på väg för dagens omgång.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons