Annons
X
Annons
X

Veckans nyheter i bilder 7

Terrorattentat, melodifestival och presidentbesök. SvD summerar veckan som gått i bilder.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 1

Bild 1 av 8

Foto: YVONNE ÅSELL

**Veckans nyhetsbilder **. Palestinske presidenten Mahmud Abbas besökte Sverige och träffade bland annat Margot Wallström och Stefan Löfven. Ett femårigt samarbetsavtal undertecknades. ”Även om den svenska regeringen försäkrar att man eftersträvar lika goda relationer med båda sidor i konflikten, så har de svenska aktierna utan tvekan rasat i Israel, men stigit hos palestinierna. Det senare var uppenbart under presskonferensen med Löfven och Abbas i Rosenbad”, skrev SvD:s Göran Eriksson i en analys. **Bläddra för fler **viktiga nyhetsbilder från veckan.

Annons
X
Annons
X
Foto: SYDSVENSKAN / TT Bild 1 av 1

Bild 2 av 8

Foto: SYDSVENSKAN / TT

En väktare tryckte ner en nioårig pojke på marken, höll för hans mun och dunkade hans huvud i stengolvet på Malmö central. Detta efter att pojken avvikit från ett HVB-hem där han nyligen hade placerats av socialtjänsten. Händelsen som filmades uppmärksammades stort och utreds av polis. På fredagseftermiddagen meddelade Skånepolisen att dansk polis har hittat nioåringen medan hans tolvåriga kamrat fortfarande var försvunnen.

Annons
X
Annons
X
Foto: EMMA-SOFIA OLSSON Bild 1 av 1

Bild 3 av 8

Foto: EMMA-SOFIA OLSSON

Riksbankens nya räntebesked. Stefan Ingves, Sveriges Riksbankschef.Christina Nyman, biträdande avdelningschef på avdelningen för penningpolitik, gav besked om negativ reporänta. ”Betala för att låna ut pengar till banken? Det gör du redan – men i och med att vi får minusränta i Sverige kan du nu få göra det i ännu högre utsträckning”, skriver SvD Näringslivs privatekonomiska expert Frida Andersson.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  X
  Annons
  X
  Foto: SERGEI GRITS/AP Bild 1 av 1

  Bild 4 av 8

  Foto: SERGEI GRITS/AP

  Rysslands president Vladimir Putin, Frankrikes president Francois Hollande, Ukrainas president Petro Porosjenko och Tysklands förbundskansler Angela Merkel poserar för ett gruppfoto under samtalen i Minsk, Vitryssland, i onsdags om vapenvila i Ukraina. Ledarna enades om ett avtal om eldupphör som trädde i kraft natten till söndagen.

  Annons
  X
  Annons
  X
  Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 1

  Bild 5 av 8

  Foto: TOMAS ONEBORG

  Betyguppgörelse. Alliansens Jan Björklund ( FP ) och Gustav Fridolin ( MP ) presenterade den blocköverskridande överenskommelsen om ett försök med betyg från årskurs fyra. Men uppgörelsen sågades av landets rektorer. ”Jag är skeptisk till att man hanterar skolan på det här sättet”, sade Matz Nilsson, ordförande för Sveriges Skolledarförbund till TT.

  Annons
  X
  Annons
  X
  Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 1

  Bild 6 av 8

  Foto: TOMAS ONEBORG

  Jan Johansson, VD för SCA avgick i veckan. Trycket blev för stort. Efter SvD Näringslivs och N360:s avslöjanden får fick han sparken med omedelbar verkan. Han ersätts av Magnus Groth. Jan Johansson går med två årslöner eller 22 miljoner kronor.

  Annons
  X
  Annons
  X
  Foto: TT Bild 1 av 1

  Bild 7 av 8

  Foto: TT

  ** Melodifestivalen **Magnus Carlsson och Mariette firar att det gick vidare direkt till finalen vid Melodifestivalens deltävling två i Malmö på lördagen.

  Annons
  X
  Annons
  X
  Foto: TT Bild 1 av 1

  Bild 8 av 8

  Foto: TT

  ** Terrorattantat i Danmark.**Köpenhamnare stannar till och lämnar blommor utanför synagogan i Köpenhamn på söndagen. En vakt dödades och två poliser skottskadades vid attacken mot synagogan natten till söndagen. Polisen sköt senare en misstänkt gärningsman till döds i en skottväxling. Två personer har dödats och fem poliser skadats i två skottlossningar i Köpenhamn under lördagen och söndagen. Lars Vilks deltog i ett seminarium där den första attacken utfördes.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X