Annons

Veckan som gick (v.48)

Publicerad
Foto: LARS PEHRSON
Foto: LARS PEHRSON Bild 1 av 13

Per Olov Enquist vann årets skönlitterära Augustpris med sin självbiografiska roman ”Ett annat liv”. Priset delades ut på måndagskvällen.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 2 av 13

Under tisdagen presenterades sju nya artister/grupper som ställer upp i Melodifestivalen 2009. Samtliga (H.E.A.T., Jonathan Fagerlund, Maja Gullstrand, Molly Sandén, Mikael Rickfors, Rigo feat. Topaz Sound & Red Fox och Next 3) är debutanter i festivalen.

Foto: JESSICA GOW/SCANPIX Bild 3 av 13

Demonstranter blockerade Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi på tisdagen och orsakade stora störningar i trafiken. Hundratals nordiska resenärer blev strandade på flygplatsen och kom inte därifrån.

Foto: APICHART WEERAWONG/AP Bild 4 av 13

Under onsdagen var den italienske författaren Roberto Saviano på besök under hård bevakning. I Kulturhuset samtalade han med publiken innan premiären av filmatiseringen av han bok Gomorra, som handlar om Camorran i syditalien.

Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX Bild 5 av 13

Under onsdagkvällen svensk tid stormade tungt beväpnade upprorsmän lyxhotell, en restaurang, sjukhus och en tågstation i Bombay. Här hotellet Taj Hotel, där bland annat en svensk kvinna togs som gisslan.

Foto: RAJANISH KAKADE/AP Bild 6 av 13

Jönköping invaderades på torsdagen av 15 000 datorintresserade när DreamHack öppnades. Under festivalen arrangeras turneringar inom så kallad e-sport, det vill säga spel av olika slag.

Foto: PATRIK LUNDIN Bild 7 av 13

Striderna i Bombay fortsatte på fredagen och militären försökte få kontroll på hotell Taj Mahal. Här har kommandosoldater tagit position i ett bostadshus i närheten av hotellet. Den boende tar skydd på golvet.

Foto: AP Bild 8 av 13

På fredagen barrikaderade och ockuperade en grupp byggarbetare ett hus på Gärdet i Stockholm på grund av en lönekonflikt. Vid 21-tiden på kvällen lämnade de huset då byggherren lovat utbetala en viss del av pengarna.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 9 av 13

Charlotte Haid Bondergaard på hästen Vulaco ger John Whitaker på hästen Latic en segerkyss efter segern i maskeradhoppningen i Globen på fredagen.

Bild 10 av 13

En Boeing 737-800 från SAS byggdes natten till lördagen om till ambulansflygplan på SAS Technical Services på Arlanda flygplats för att bistå sjukvårdsinsatsen i det terrordrabbade Bombay.

Bild 11 av 13

Statsminister Fredrik Reinfeldt avslutningstalade vid moderaternas framtidskonvent på Star Hotell i Sollentuna på lördagen. På konventet ulovades bland annat nya åtgärder för att möta lågkonjunktuten.

Bild 12 av 13

I samband med 30 november-demonstration blev det oroligt i Lund på söndagen. Poliser från hela Skåne kommenderades till staden.

Foto: DRAGO PRVULOVIC/SCANPIX Bild 13 av 13
Annons
Annons
Annons