Annons
X
Annons
X

Veckan

SvD Kultur summerar nyheter och händelser de kommande dagarna.

(uppdaterad)

14/7 Ovanlig operett

Ospelade musikskatter ur Bernadottebiblioteket bildar stommen i en fantasi om prins Gustaf och prinsessan Eugenies tänkta kreativa verkstad, om när framförandet förbereds av enaktsoperetten Silverringen, av den svenska 1800-talskompositören Ivar Hallström, som blir akt två. Vi recenserar på onsdag.

18/7 Minnet av en tragisk död

Annons
X

23 juli är det ett år sedan Amy Winehouses tragiska bortgång. Lagom till årsdagen kommer Mick O’Sheas bok Amy Winehouse: en omöjlig kärlek på svenska. Vi har läst den, och även pappa Mitch Winehouses kärleksförklaring, Min dotter Amy, som också den snart kommer på svenska.

18/7 Ceremoniell Hausswolff

När Anna von Hausswolff började skapa nytt material efter sitt succéalbum Singing from the grave förlorade hon sig in i kyrkorglarnas värld. Nu släpps resultatet, uppföljaren Ceremony, med massiva orgelklanger. När hon ger sig ut på turné blir det dock inga spelningar i kyrkan, utan på en flyttbar orgelvariant.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Blöt vecka för damer

  19/7 På torsdag är det dags för Sara. Och sedan för Margareta, Johanna, Emma och Kristina; tårtkalas i dagarna sex. Bondepraktikan spår regn och enligt Nordisk familjebok 1893 har fruntimmersveckan ”i Sverige dåligt rykte om sig för beständigt regnande”. Årets upplaga verkar inte vilja visa på motsatsen. I och med Emma-dagen den 23:e inleds också rötmånaden.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X