Annons

Växtvärk i Las Vegas

Byggkranarna avtecknar sig mot himlen över New York New York, Luxor och Paris. 40000 hotellrum ska nämligen tillkomma utöver de 133000 som redan finns i den växande ökenstaden Las Vegas för att hysa ännu fler än dagens 38 miljoner årliga turister.

Publicerad

”Det som sker i Vegas stannar i Vegas.” Jag vet inte hur många gånger den småslippriga antydningen om synd och sex upprepas under dygnen i Las Vegas, men sanningen är den att flertalet besökare sitter av någon tråkig konferens, spelar golf, smörjer kråset eller shoppar.

Att förtala Las Vegas tillhör ryggmärgsreflexerna för flertalet euro peiska intellektuella, men mitt i prålet, plasten och porren erbjuds numera ett imponerande utbud av stjärnkrogar, superbt artisteri på åtskilliga scener och konst i ett litet Arts District som alla amerikanska städer med självaktning håller sig med nuförtiden.

Nattlig vy över Las Vegas-dalen.

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 1 av 10

Glitter Gulch på Fremont Street.

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 2 av 10

Klubben The Peppermill är öppen dygnet runt, 365 dagar om året. Klubben har varit med i filmer som Casino och Showgirls, samt tv-serien CSI.

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 3 av 10

Inifrån Peppermills restaurang.

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 4 av 10

The Venetian Hotel,

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 5 av 10

Fast jobb och femdagarsvecka är något som få sångerskor kan skryta med. Zara Tellander jobbar på en av Cirque du Soleils shower i Las Vegas.

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 6 av 10

18 av världens 25 största hotell ligger på Las Vegas nästan sju kilometer långa huvudgata, eller the Strip som den också kallas. Genom åren har gatan också hetat Salt Lake highway och Los Angeles highway.

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 7 av 10

Vy över the Strip från The hotel at Mandalay Bay.

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 8 av 10

Fontän utanför Bellagio Hotel. Även Vegasvarianten av Eiffeltornet syns på bilden.

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 9 av 10

I Las Vegas står byggkranarna tätt. Det behövs fler hotellrum för att möta den ökande strömmen av turister.

Foto: CHRIS MALUSZYNSKI Bild 10 av 10
Annons
Annons
Annons