Annons

SD: Vi drar en röd linje mot Rysslandssamarbete

Något samarbete med ungerska Fidez räknar Peter Lundgren inte med. ”EPP-gruppen vill inte tappa Orbán.”
Något samarbete med ungerska Fidez räknar Peter Lundgren inte med. ”EPP-gruppen vill inte tappa Orbán.” Foto: Tomas Oneborg

Varför har Sverigedemokraterna tvärvänt och övergett planerna på swexit? Kalkylen är att den växande högernationalismen ska förändra EU i grunden, enligt partiets toppkandidat Peter Lundgren. Men till ryssvänliga partier på den egna kanten vill SD hålla distans.

Under strecket
Publicerad

Peter Lundgren ser en möjlighet att reformera EU till vad han beskriver som ursprungstanken – självständiga nationer som samarbetar i viktiga frågor.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 4
Bild 2 av 4

”Stefan Löfven står i många delar för det man kallar näthat. Han målar upp vårt parti som människor som det ska göras allt för att bekämpa”. Onsdagen den 3 april talar Stefan Löfven i EU-parlamentet, och Peter Lundgren tänker gå upp i talarstolen för att kritisera Löfvens retorik mot Sverigedemokraterna.

Bild 3 av 4
Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 4

STRASBOURG Nigel Farage skyndar fram och tillbaka i EU-parlamentet i Strasbourg. Han är på jakt efter en rökruta, förklarar SD:s toppkandidat i EU-valet, Peter Lundgren.

– Jag blev ju lite av hans högra hand. Nigel gillar när människor pratar bra engelska, och det har jag alltid haft lätt för, säger Peter Lundgren.

Annons
Annons
Annons