Annons

Växande intresse för ägarlägenheter

Fastighetsbolaget JM hör till dem som bygger bostadshus med ägarlägenheter. Lennart Olson bor sedan drygt fyra år i ägarlägenhet i området Dalénum på Lidingö.
Fastighetsbolaget JM hör till dem som bygger bostadshus med ägarlägenheter. Lennart Olson bor sedan drygt fyra år i ägarlägenhet i området Dalénum på Lidingö. Foto: Amir Nabizadeh/TT

Ägarlägenheter är en boendeform som ökar snabbt i Sverige just nu.

– Man kan säga att det är en trend, även om det sker från låga nivåer, säger Helena Dalhamn på fastighetsrådgivaren Svefa.

Under strecket
Helena Wande / TT
Publicerad

På ett år har antalet färdigställda ägarlägenheter fördubblats. I juli i år fanns 2 339 ägarlägenheter registrerade i fastighetsregistret i Sverige, vilket innebär en ökning med drygt 1 000 stycken, enligt en sammanställning gjord av fastighetsrådgivaren Svefa. Och fler projekt är på gång.

– Det är från låga nivåer men från vintern 2019 till sommaren 2020 har det tagit ett skutt. Det sammanfaller med att bostadsmarknaden bromsar in för bostadsrätter och utvecklarna ser sig om efter nya boendeformer, säger Helena Dalhamn, affärsområdeschef för samhällsbyggnad och fastighetsutveckling på Svefa.

Annons
Annons
Annons