Vattenfall ska gå före

Statliga Vattenfall ska på alla plan vara ett föredömligt energibolag. Jag förväntar mig att Vattenfall ska erbjuda Europas lägsta elpriser för industrikunder, öka investeringarna i vindkraft och inrätta en kundombudsman. Ingen ska behöva vara utan ström längre än 24 timmar, skriver näringsminister Leif Pagrotsky.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sverige var tidigt ute med att konkurrensutsätta sin elmarknad. Syftet var att åstadkomma en mer effektiv produktion och lägre elpriser. Nu är resten av Europa på väg. Senast 2007 ska alla länder i EU ha öppnat sina energimarknader för konkurrens.
Vattenfall har på ett skickligt sätt tagit vara på de möjligheter som det gradvisa öppnandet av den europeiska energimarknaden har erbjudit. Bolagets investeringar i Tyskland och Polen genererar i dag stora överskott, till glädje för de svenska skattebetalarna.
Det är viktigt att dessa framgångar översätts i framflyttade positioner på den svenska hemmamarknaden. Vattenfall ska klara av tre viktiga uppgifter:
”Att kunna erbjuda stora industrikunder Europas lägsta elpriser.
”Att ta ett kraftfullt ansvar för energiomställningen.
”Att vara ledande i kundvänlighet mot hushållskunder.
Vattenfall är ett effektivt och välskött företag, som har fått svenska folkets förtroende att förvalta några av världens förnämligaste elproduktionsanläggningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons