Vassaste citaten i partiledardebatten

Det hettade till i söndagens SVT-sända partiledardebatt där det levererades flera minnesvärda citat, särskilt i integrationsfrågan. Här har SvD samlat några av de mest uppmärksammade uttalandena.

Publicerad
Annons

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson hamnade i blåsväder när jämförde flyktingkatastrofen på Medelhavet med Auschwitz: ”Vi håller i Europa på att göra Medelhavet till det nya Auschwitz”. Uttalandet fick skarp kritik. ”Jag undrar om Åsa Romson verkligen vet vad Auschwitz verkligen var och verkligen stod för? Plågsamt att ens behöva fråga.”, skrev den förre utrikesministern Carl Bildt (M) på Twitter. Romson bad efteråt om ursäkt: ”Jag tog till ett kraftuttryck som inte var det bästa”. Men i samma veva kallade hon romer för zigenare vilket utlöst ytterligare en kritikstorm.

Debatten inleddes med invandring som första ämne. ”Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men just nu saknar jag Fredrik Reinfeldt”, sa vänsterledaren Jonas Sjöstedt när Anna Kinberg Batra förklarade Moderaternas nya besked om integrationen – bland annat tillfälliga uppehållstillstånd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons