Väskor värda sin vikt i guld

Dyr, diskret och svår att få tag på. Det är bråda dagar i lyxväskfabriken eftersom efterfrågan på denna haussade accessoar tycks omättlig. Unga kvinnliga spekulanter köar i förväg i butikerna och de ryggar inte för priser över 10 000 kronor. Nu synas väskans innehåll i en utställning på Kulturhuset. Samtidigt kollar SvD in fenomenet med designerhandväskans nya roll som statussymbol.

Under strecket
Publicerad
Från vänster Mulberry Roxanne för 8 390 kronor, Balenciaga City Classic,  9 995,  och Chloé Paddington för 12 995 kronor. Foto: Jurek Holzer

Från vänster Mulberry Roxanne för 8 390 kronor, Balenciaga City Classic, 9 995, och Chloé Paddington för 12 995 kronor. Foto: Jurek Holzer

Annons

En Paddington, en Spy, en Novak, en 2.55 eller en Roxanne? Eller varför inte en klassiker som Kelly? Har man fingret på pulsen lägger man pengarna på en designerhandväska just nu. Eller gärna på ett par, tre stycken för olika tillfällen.
– En ny handväska gör att man genast känner sig modern, Det är ett enkelt sätt att uppdatera garderoben, säger Nathalie Schuterman på modebutiken med samma namn i Stockholm.

Men det gäller att vara ute i tid om man vill försäkra sig om att kamma hem säsongens mest eftertraktade modeller. De hetaste väskorna tar ofta slut redan innan de når butiken.
För något år sedan fanns det alltid en handväska som utsågs till säsongens ”it-väska”, den som alla ville ha. Men nu har trenden svängt. ”It-väskan” med sina tydliga loggor och lättkopierade design blev för snabbt ”so last season”.
– Dessutom blev det tröttsamt att alla hade samma väska, säger Martina Bonnier, modechef på Damernas Värld och DV Mode.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons