Vårvindar och vin före träningen

Det har redan börjat knoppa i vingårdarna längre söderut i Europa, en tid av förberedelse och förhoppning. En tid då de flesta fotbollsligor avslutar sina säsonger och den allsvenska startar. Men varken längre resor till vingårdar eller fyllda läktare väntas inom det närmsta, så i längtans tider drömmer jag mig istället till svenska vingårdar och tar en kall framför skärmen.

Jag läser också om att riskerna med kombinationen alkohol och träning är överdrivna men i vissa typer av idrott, kan små mängder till och med förbättra resultatet, allt enligt SvD:s näringsfysiolog Linda Bakkman. Tänker osökt på det gamla ”säget”: Idrott och alkohol hör inte ihop – tur att fotboll och öl gör det.

Skål och trevlig läsning!

Under strecket
Publicerad
Annons

Vitt naturvin med personlig touch

Charisma Trebbiano d’Abruzzo, 2020

Från en av Italiens främsta naturvinsproducenter kommer Charisma, ett torrt naturvin med smak av citrus, grape och stenfrukter och med bra längd i en aptitretande frisk stil. Vinet tillverkas på handplockade, perfekt mogna druvor från biodynamiska och ekologiska vingårdar på Abruzzos kullar. Det ger härlig koncentration och smakrikedom i en riktigt personlig stil!

Naturvin tillverkas utan användning av bekämpningsmedel och endast svavel, som finns naturligt i vin, får tillsättas i liten mängd. Charisma har Demeter-certifiering, den striktaste för biodynamisk odling och en garanti för att vinet tillverkats enligt naturliga metoder. Perfekt till påskbordet, till grillad fisk, skaldjur och smakrika vegetariska rätter.

Annons
Annons

Pris: 119 kr
Artnr: 80167 Flaska: 750 ml Alkoholhalt: 12,5 %

Charisma Trebbiano d`Abruzzo, 2020 | Systembolagetsystembolaget.se

Pocherade ägg med grillad sallad och prästostkräm

En underbar liten rätt från stjärnkocken Stefan Ekengren som passar fint till påsk – eller när som helst!

8 portioner

• 8 ägg
• 8 hjärtsalladshuvuden, delade
• Olivolja
• Flingsalt
• 80 g lagrad prästost, riven

Prästostkräm
• 2 dl vispgrädde
• 200 g lagrad prästost, riven
• 2 ägg
• 1 citron, finrivet skal och pressad juice
• 4 dl rapsolja
• Salt

1. Ostkräm: Koka upp grädden. Lägg ost, ägg, citronskal och –juice i en matberedare. Slå över den kokande grädden och mixa slätt. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och eventuellt mer citronjuice.

2. Pochera äggen.

3. Grilla salladen eller stek den i en panna. Lägg upp på ett fat, ringla över olivolja, strö över salt och riven ost.

4. Lägg upp pocherade ägg, grillad sallad och prästostkräm på ett fat. Servera extra kräm vid sidan om.

Recept ur ”Högtid” av Stefan Ekengren, foto Roland Persson. Natur & Kultur.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons