”Vårt syfte är att värna ungdomar”

SvD har i några artiklar skrivit om de skolföreläsningar om droger som föreningen Drogfritt genomför och med hjälp av en rad experter påpekat stora faktafel i föreläsningarna. Föreningen har begärt ett genmäle för att kommentera artiklarna:

Under strecket
Publicerad
Annons

”Drogfritt är en ideell förening som har arbetat i över 20 år med att utbilda barn, ungdomar och vuxna om droger – för det finns som vi alla vet allvarliga konsekvenser med att ta droger. Vi är relativt ensamma om detta i Sverige – och vi har resultat.

Därför tycker vi det är allvarligt när SvD påstår att vissa allvarliga skadeverkningar inte finns. Till exempel att droger och vissa läkemedel inte kan fastna i kroppen eller att man inte kan bli beroende av antidepressiva medel. Det finns en mängd forskning om detta. Det är bara att gå till Fass så kan man läsa om detta, eller CAN, Centralförbundet för alkohol och narkotika. När det gäller drogrester i kroppen har man till och med hittat både kokainrester och nikotinrester i tusenåriga mumier, och vem har inte hört talas om fiskar fyllda med lyckopiller och andra läkemedel. Naturligtvis fastnar det i kroppen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons