Varningen: Corona kan göra London till spökstad

Stor oro för Londons framtid. New York har redan drabbats hårt, nu höjs röster med varningar om att London kan bli Europas spökstad.
Stor oro för Londons framtid. New York har redan drabbats hårt, nu höjs röster med varningar om att London kan bli Europas spökstad. Foto: Yui Mok/AP

London – en urholkad och fattig ”no-go zone”? Coronakrisen hotar att förvandla den europeiska metropolen till en spökstad, varnar röster inom serviceindustrin. Nu talas det om anpassning för att staden ska överleva.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Betydligt färre kunder i  Simpson’s Tavern som ligger mitt i Londons finansdistrikt. Ben Duggan, föreståndare, är orolig inför framtiden.

Betydligt färre kunder i Simpson’s Tavern som ligger mitt i Londons finansdistrikt. Ben Duggan, föreståndare, är orolig inför framtiden.

Foto: Charlotta Buxton
Hyrorna för både bostäder och affärslokaler sjunker, i vissa områden har de minskat med 20 procent.

Hyrorna för både bostäder och affärslokaler sjunker, i vissa områden har de minskat med 20 procent.

Foto: Alberto Pezzali/AP
Annons

LONDON I flera hundra år har kontorsarbetare trängts i den lilla och mörka passagen nära Englands nationalbank, mitt i Londons finansdistrikt. Här öppnade puben Simpson’s Tavern redan 1757. När koleran och spanska sjukan härjade i London och när bomberna föll under andra världskriget kunde man gå in på puben och köpa ett stop öl. Men i år har Simpson’s Tavern varit stängd i flera månader.

Det känns lite som att resa tillbaka i tiden, när man står utanför och tittar på de mörka träpanelerna, de svarta järnutsmyckningarna och passagen med sitt spruckna kakel . Den illusionen krossas av pubföreståndaren Ben Duggan. Framför ansiktet har han ett genomskinligt visir av plast.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons