Aktieanalys

Peter Benson/Daniel Zetterberg:Varning för vinstras när Nordic Camping tappar asylaffärer

Skärpta regler och bättre upphandlingar gör att marknaden för asylboenden kommer mer än halveras. Campingplatser verkar drabbas extra hårt. SvD Börsplus analys visar att Nordic Camping lär stå inför ett markant vinstras. Sälj aktien.

Under strecket
Publicerad

Camping blir alltmer en "trestjärnig" upplevelse i takt med att campingplatser erbjuder mer komfort och aktiviteter. Marknaden växer och gynnas extra när kronan är svag.

Foto: Leif Blom/TT / SCANPIX

När asylinvandringen ökade snabbt så valde Migrationsverket att upphandla campingplatser som tillfälliga asylboenden. Nackdelen är att campingar ofta ligger avsides och att det blir extra besvärligt med personal och planering när verksamheten måste stängas ner varje vår och öppnas upp igen varje höst. Enligt SvD Börsplus källor vill Migrationsverket därför i möjligaste mån slippa säsongsboenden framöver. BIlden är från en camping som inte drivs av Nordic Camping.

Foto: Linus Sundahl-Djerf / Svenska Dagbladet
Annons

Den svenska campingbranchen rymmer cirka 900 anläggningar. Att den är väldigt fragmenterad inser man av att Nordic Camping, noterat på Aktietorget, är en av de klart största aktörerna med 15 anläggningar.

Vi uppfattar Nordic Camping som ett i grunden seriöst och välskött bolag med en intressant strategi som består i att förädla och förbättra campingverksamheten och via förvärv bygga ut sitt kedjekoncept med hög standard och tillgänglighet.

Annons
Annons
Annons