Varning för underskott på olja

Det har sedan den stora oljeledningen Colonial Pipeline stängts av till föjd av en cyberattack redan uppstått brist på raffinerade oljeprodukter, som bensin och diesel, i nordöstra USA.
Det har sedan den stora oljeledningen Colonial Pipeline stängts av till föjd av en cyberattack redan uppstått brist på raffinerade oljeprodukter, som bensin och diesel, i nordöstra USA. Foto: Kendall Warner AP/TT

Färska prognoser pekar på ett växande underskott av olja på världsmarknaden när återhämtningen tar fart senare i år. Prognosen kommer efter flera dagars marknadsoro efter cyberattacken mot en stor oljeledning i USA, som pressat upp oljepriset.

Under strecket
Joakim Goksör / TT
Publicerad
Annons

Efterfrågan på olja överstiger redan utbudet. Och underskottet kommer till följd av framstegen med vaccinationer mot covid-19 att växa under året, enligt en färsk prognos från det internationella energiorganet IEA.

"Den förväntade ökningen av utbudet under återstoden av året kommer inte ens i närheten av att matcha vår prognos om en betydligt starkare efterfrågan efter andra kvartalet", skriver IEA i en månadsrapport.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons