Annons
X
Annons
X

Varning för halka i Stockholmsområdet

Det kommer att snöa hela tisdagen i Stockholmsområdet och kan bli cirka en decimeter snö sammanlagt. SMHI varnar för halka.

Foto: FREDRIK SANDBERG, JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

En klass 1-varning är utfärdad för Stockholm, Södermanland, Västmanland, Uppland och Gävleborg eftersom vädret kan orsaka risker för allmänheten och störningar. I första hand gäller varningen risk för halka i trafiken. Men även stora delar av Östersjön omfattas av varningen.

Det blir riktigt vinterväder i Stockholm med snöfall som fortsätter hela tisdagen, även på kvällen och sedan under natten till onsdagen. Minusgrader gör att snön också ligger kvar, enligt SMHI:s prognos.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Trots snöfallet var det relativt lugnt i trafiken kring Stockholm under tisdagsmorgonen. De stora vägarna är saltade vilket gör dem blöta och moddiga men inte så hala.

  Annons
  X

  – Vi har någon enstaka avåkning än så länge. Men det är mycket bilar ute, köer och dålig sikt, säger trafikledare Mats Isaksson på Trafik Stockholm.

  Det kalla vädret kommer att hålla i sig under hela veckan och temperaturen kan sjunka ned mot åtta minusgrader i Stockholmsområdet senare i veckan när det blir klart och solen tittar fram.

  Även i övriga landet blir det kallt och klart vinterväder, och på flera håll i Norrland kan temperaturen sjunka till under tjugo minusgrader.

  Timme för timme

  svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Foto: FREDRIK SANDBERG, JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X