Varning för falsk säkerhet Ny vägledande radio för bilen Apple släpper ut Tigern den 29 april

Under strecket
Publicerad
Annons

Ett falskt e-postmeddelande som ser ut att komma från Microsoft är i omlopp. Det uppmanar användare att installera en viktig säkerhetsåtgärd. Med i brevet finns en länk som skickar mottagaren vidare till en webbsida som liknar Microsofts egna Windows-update. Klickar användaren på länken infekteras datorn av en trojan som öppnar en bakdörr till användarens system. Eftersom trojanen inte bifogas i brevet stoppas den inte av antivirusprogram.
Sonys nya bil-cd-radio CDX-NC9950 klarar av att både spela musik-cd:n och cd-skivor med mp3. Dessutom kan användaren lägga in egna bakgrundsbilder till frontpanelen. Den största nyheten är att det går att integrera den med Sonys dvd-baserade navigationssystem. Frontpanelen fungerar då som kartvisare. Eftersom enheterna är separata går det att lyssna på musik medan navigationssystemet är igång. Radion kostar 8 000 kronor. Med navigationssystemet 16 500 kronor.
Bland dem som använder Macdatorer har väntan varit lång. Men nu har Apple bestämt sig för att den nya
versionen av operativsystemet OS X släpps fredagen den 29 april klockan 18. Tidpunkten är som vanligt satt för att Apple ska kunna göra ett jippo av det hela med köer av trogna Macanvändare utanför affärerna.
Den nya versionen går under namnet Tiger, eller OS X 10.4. Den största nyheten är kanske funktionen Spotlight som med en helt ny sökteknik gör det möjligt att blixtsnabbt leta igenom dokument, e-post med mera som finns i den egna datorn. En annan nyhet är Dashboard som innehåller en rad småprogram.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons