Annons

Varnar för framtiden: ”Vi måste göra något”

Den 10 september i år blev Ann Linde Sveriges utrikesminister, men hon har alltid brunnit för utrikespolitik. I 13 år var hon Socialdemokraternas internationella sekreterare.
Den 10 september i år blev Ann Linde Sveriges utrikesminister, men hon har alltid brunnit för utrikespolitik. I 13 år var hon Socialdemokraternas internationella sekreterare. Foto: Malin Hoelstad

Stora utmaningar för Sverige – och tre områden är särskilt brännande. Det säger utrikesminister Ann Linde (S) till SvD. Men en av de svåraste uppgifterna har hon ärvt från företrädaren Margot Wallström.

Under strecket
Publicerad

Utrikesintresset väcktes under högstadieåren på Elinebergsskolan i Helsingborg. Som ung arbetade hon aktivt med internationella ungdomsfrågor.

Foto: Malin Hoelstad

Innan Ann Linde reste till Indien i december gjorde hon ett kritiskt uttalande om Kashmir i riksdagen. Det trodde indiska medier skulle leda till bråk men så blev det inte.

Foto: Malin Hoelstad

Drottningen och utrikesministern delar ett glatt ögonblick under det svenska statsbesöket till Indien. Till vänster kanadensiska Renata Dessallien och till höger svenske Gautam Bhattacharyya.

Foto: Malin Hoelstad

Ann Linde är mycket nöjd med att ha varit med och drivit fram förslaget om att medel kan hållas inne för länder som inte respekterar EU:s rättsstatsprinciper – något som EU-kommissionen nu föreslår.

Foto: Malin Hoelstad

NEW DELHI Utrikesminister Ann Linde höjer på ögonbrynen och ställer ned kaffekoppen.

– Det här smakar tevatten.

Annons
Annons
Annons