X
Annons
X

Varma bad med egen pool

Ett morgondopp i turkosblått vatten vid husknuten är en dröm för många. De senaste åren har poolmarknaden utvecklats och olika modeller gör nu att drömmen kan bli verklighet.

Att kunna ta ett svalkande dopp i rent klart vatten sommarens allra hetaste dagar lockar samtidigt som poolen kan bli säsongens självklara samlingsplats både för barn och vuxna om den planeras rätt.

– Poolen blir ett riktigt badparadis innan säsongen ens börjat om vattnet värmas upp till en behaglig temperatur redan tidigt på våren, säger Magnus Holgersson på Folkpool.

Foto: FOLKPOOL Bild 1 av 5

Poolkungens åttaformade pool kan stå fristående eller grävas ner beroende på vad som passar bäst på tomten. Den finns i olika storlekar och kommer i paket med alla tillbehör där den minsta mäter 3,5x5,4 m. Pris: 63 400 kr.

Foto: POOLKUNGEN Bild 2 av 5

Hela stämningen av poolområdet förändras med färgen på poolduken. De blåa dukarna skapar en mer klassisk pool med turkosblått vatten medan en svart poolduk ger ett mer koboltblått vatten. Svenska Poolfabriken har olika färger att välja bland. En mönstrad duk i storlek 4x8 m kostar cirka 20 000 kr.

Foto: SVENSKA POOLFABRIKEN Bild 3 av 5

Ett alternativ till den nergrävda poolen är trädgårdspoolen tillverkad i galvaniserad plåt som man helt enkelt placerar på en lämplig plats i trädgården. Dessa säljs bland annat hos Poolkungen. Pris: Från 17 990 kr.

Foto: POOLKUNGEN Bild 4 av 5

Om man trots allt vill ha en betongpool kan man gjuta i block som fylls med betong. Det fungerar ungefär som när man bygger hus. Poolbyggarna är en av de företag som gör den här typen av pool. Ungefärligt pris för en standardpool är 200 000 kr.

Foto: POOLBYGGARNA Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X