Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Mode

Världsledarnas klockor

I dag innebär internationell politisk makt mer än retoriska färdigheter, breda kontaktnät och militära reserver. "Soft power" handlar om att övertyga och påverka genom attraktionskraft och trovärdighet. Aldrig har valet av klocka varit så betydelsefullt.

undefined

Justin Trudeau: IWC Portugieser Regulateur
Regulateur är en urtavla där minuter, sekunder och timmar visas separat. Nu för tiden hör det inte till vanligheterna att de syns på IWC:s klassiska modeller. Men å andra sidan, hur ofta ser man en premiärminister med modernt skräddade kostymer, tatuerad överarm och en hockeyproffs-look? Kanadas premiärminister spelar i en egen liga.

Annons
X

Pris: 124 000 kronor
nymansur.com

undefined

Barack Obama: Rolex Cellini
Under sina år i Vita huset var Barack Obamas klockval allt annat än häpnadsväckande. Digitala sportklockor varvades med ödmjukt prissatta armbandsur som Jorg Gray. Det sades att hans klocksamling, bestående av fem klockor, hade ett sammanlagt inköpspris på 7 000 kronor. Men det spekulerades också om att den annars så stilsäkre Obama hade en mer exklusiv smak än så, och att han antagligen såg fram emot en tidsenlig uppgradering. När han nyligen fotograferades i sällskap av prins Harry i Toronto syntes en Rolex Cellini glänsa på den före detta presidentens handled.

Pris: 135 500 kronor
robengstrom.se

undefined

Cristina Fernández de Kirchner: Rolex Lady-Datejust 28
Fernández blev den första kvinnan att utses till Argentinas president genom allmänna val, hon återvaldes sedan efter sin första mandatperiod. Hennes framlidne make, Nestor Kirchner, föregick henne som president i Argentina och bar en klassisk Rolex Datejust. Så Cristinas val av klocka var väntat. En Datejust i den mindre dammodellen, helt i guld med Rolex egna presidentlänk.

Pris: cirka 220 000 kronor
krons.se

undefined

Vladimir Putin: A Lange & Söhne Tourbograph
Putins klocksamling är minst sagt gedigen. Vladimir kan trots sin officiella årslön, på en knapp miljon svenska kronor, välja bland minst två Patek Philippe, en Breguet, två Blancpain och sin mest exklusiva ögonsten: en Tourbograph av tyska Lange & Söhne. Den sistnämda med en prislapp på 4 miljoner kronor. Här ses Putin bära en Patek 5039 i guld, han har även en i vitt guld som han bär i mer vardagliga sammanhang.

Pris: cirka 4 000 000 kronor
nymansur.com

undefined

Malcolm Turnbull, Apple Watch
Australiens premiärminister har en välkänd fäbless för teknologi. Turnbulls klockval speglar hans progressivitet och förespråkande av banbrytande elektronik. Istället för blaffiga armbandsur från anrika urmakare väljer Turnbull en Apple Watch med stilfullt milanese-armband. Han har dock blivit förbjuden att bära klockan när kabinettet sammanträder på grund av risk för hackning och spionage.

Pris: från 3 695 kronor
apple.com/se

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen