Annons

Världscuptävlingen i Lillehammer skjuts upp

Therese Johaug, Ebba Andersson, Charlotte Kalla och de andra skidstjärnorna får vänta på att tävla i Lillehammer. Arkivbild.
Therese Johaug, Ebba Andersson, Charlotte Kalla och de andra skidstjärnorna får vänta på att tävla i Lillehammer. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidvärldscuptävlingen i Lillehammer den 4–6 december skjuts upp till senare under säsongen, meddelar det norska skidförbundet.

"Det var ett väntat beslut", skriver Anders Byström, landslagschef för längdåkarna, i ett sms till TT.

Under strecket
Emil Forsberg / TT
Publicerad

Den ökade coronasmittspridningen i Norge ligger till grund för beslutet. Norska myndigheter har dessutom infört stränga restriktioner, vilket gör det närmast omöjligt att genomföra en världscuptävling just nu.

"Baserat på de svåra tiderna vi befinner oss i, osäkerheten och konsekvenserna i samband med covid-19, anser det norska skidförbundet att det inte är rätt att ordna världscupen i Lillehammer nu. Vi skulle hellre arbeta med att hitta nya datum i samråd med Fis (Internationella skidförbundet) och den lokala arrangören senare i vinter, och samtidigt titta på möjligheten att anordna fler nationella tävlingar för toppidrott", säger Erik Røste, ordförande i norska skidförbundet, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons