Världsbanken utvecklar modeller för klimatsmart politik

En miljon liv kan räddas, 1,5 miljoner ton grödor kan sparas och 200 000 jobb skapas om Kina, Indien, Brasilien och Mexiko utvecklades mer klimatsmart. Det slår Världsbanken fast i en ny rapport som presenteras idag.

Under strecket
Publicerad
Klimatet
I september blir det stor internationell sammandragning i FN om klimatfrågorna inför ett tänkt avtal 2015 om att sänka medeltemperaturen med 2 grader. Ögonen kommer att riktas mot USA och Obama, men intresset på olika nivåer i det amerikanska samhället är litet.

Klimatet I september blir det stor internationell sammandragning i FN om klimatfrågorna inför ett tänkt avtal 2015 om att sänka medeltemperaturen med 2 grader. Ögonen kommer att riktas mot USA och Obama, men intresset på olika nivåer i det amerikanska samhället är litet.

Foto: AP
Annons

Rapporten ”Klimatsmart utveckling” försöker bryta dödläget i de internationella klimatförhandlingarna, genom att påpeka att det ligger i tillväxtländernas eget intresse att lägga om sin politik. Här är några exempel som lyfts fram:

**Om Indien byggde 1 000 kilometer med egna bussfiler skulle det spara 27 000 liv på grund av färre olyckor och mindre föroreningar. 128 000 jobb skulle skapas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons