Annons
X
Annons
X

Världens största vin- och musikfest lockade 20 000 – i Indien

Hur ska ett vinmärke marknadsföras i ett land med många förbud kring reklam för alkoholdrycker? För Sula Vineyards norr om Bombay var svaret enkelt: välkomna till Indiens största musikparty i en vingård.

Sulafest i vingården hos Sula Vineyards norr om Bombay är Indiens största vin- och musikparty.
Sulafest i vingården hos Sula Vineyards norr om Bombay är Indiens största vin- och musikparty. Foto: Mikael Mölstad

När Sulafest 2017 avslutades i förra veckan hade musikfesten besökts av nära 20 000 personer. De flesta hade tagit sig de 170 kilometrarna från Bombay norrut till vinregionen Nashik där Sula ligger. Många hade också rest från andra städer – till och med flugit ner från huvudstaden Delhi. På de tre scenerna avlöste mer än hundra band, akter och dj:s varann i tre dagar från eftermiddag till klockan tio på kvällen.

För Sula Vineyards grundare Rajeev Samant har musikfesten blivit en formidabel succé som gjort att snart varje yngre musikintresserad indier känner till vinföretaget.

– Egentligen startade jag Sulafest för att jag själv är otroligt road av musik och inte minst av liveframträdanden, men i efterhand har eventet blivit det viktigaste vi gör när det gäller marknadsföring. Det slår allt annat, berättar Rajeev Samant för SvD.

Annons
X

Under den tionde upplagan av Sulafest framträdde band från flera länder i Europa men indiska akter hade naturligtvis också en framträdande plats. Här fanns allt från world- och fusionsmusik till reggae, dubstep och ska och på stora scenen framträdde också maffiga partystarters med publikfriande rock’n’roll. På dj:scenerna fanns allt från traditionell EDM till dagens techno och houseinspirerade musik.

Atmasphere Stage hette scenen där DJ-akterna avlöste varandra. Totalt hade Sulafest mer än hundra olika framträdanden. Foto: Mikael Mölstad

Största intresse rönte de två superbanden – engelska indierockbandet Bloc Party och de isrealiska psy-trance-bandet Infected Mushroom tillsammans med bosniska Dubioza Kolektiv och indiska Indian Ocean.
Sula Vineyards svenska marknadschef Cecilia Oldne ser bara fördelar med den årliga musikfesten.

På stora scenen framträdde några av de större banden idag – bland annat engelska Bloc Party (bilden) och israeliska Infected Mushroom. Foto: Mikael Mölstad

– Den moderna yngre generationen i Indien älskar denna musik, däremot är de inte så bekanta med modern vintradition. Genom att kombinera detta har vi lyckats får allt fler av de unga att ta till sig denna livstil, förklarar Cecilia Oldne.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Den moderna yngre generationen i Indien älskar denna musik, däremot är de inte så bekanta med modern vintradition, förklarar Cecilia Oldne.

  För Sula Vineyard betyder dessa framgångar att man nu satsar än mer på turism i området varpå det byggs nya hotell och restauranger. De femton andra vinföretagen som växt upp i Nashik sedan Sula startade för arton år sedan följer samma linje. Vinregionen Nashik med Sulafesten som draglok är på väg att bli en av Indiens stora turistattraktioner.

  Annons
  Annons
  X

  Sulafest i vingården hos Sula Vineyards norr om Bombay är Indiens största vin- och musikparty.

  Foto: Mikael Mölstad Bild 1 av 3

  Atmasphere Stage hette scenen där DJ-akterna avlöste varandra. Totalt hade Sulafest mer än hundra olika framträdanden.

  Foto: Mikael Mölstad Bild 2 av 3

  På stora scenen framträdde några av de större banden idag – bland annat engelska Bloc Party (bilden) och israeliska Infected Mushroom.

  Foto: Mikael Mölstad Bild 3 av 3
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X