Världens sämsta bilar samlade i bok

Är Saab 9-3 Viggen cabriolet en av världens fem värsta bilar, som populära prorammet TopGear på BBC hävdar. Eller är det Fords klassiska misslyckande Edsel? En ny bok på svenska i det kära ämnet ”Tidernas Sämsta Bilar” reder ut begreppen - och ger en mängd andra exempel.

Under strecket
Publicerad
Annons

Författare är Richard Porter, engelsk tv-journalist, som i bitska orda-lag läser lusen av 50 av tidernas tristaste, fulaste, långsammaste eller bara rätt och slätt sämsta bilar.

Och när jag säger bitska är det bara förnamnet. Läs bara vad ettan råkar ut för.
”Detta är tidernas sämsta bil. Av någon anledning älskar skäggiga fredsaktivister och långhåriga surfsnubbar Bubblan, uppenbarligen för att de tycker den är cool och alternativ. Må så vara, även om detta helt tycks överskugga det faktum att det rör sig om rent skräp.
Bara som smakprov bör man veta att den är slö, bullrig, obekväm och har ett så patetiskt värmesystem att det under en kall dag är effektivare att sätta eld på sitt eget hår.
Det enda goda med detta trånga, fula slöseri med högkvalitativ metall är att efter 57 års produktion utan uppehåll - ungefär 55 år för länge - la Volkswagen slutligen ner tillverkningen”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons