SvD Perfect Guide
Annons

Meghan Markle: Världens nya stilprinsessa

Den 19 maj får det brittiska kungahuset en ny medlem, när Meghan Markle säger ja till Prins Harry.

Text: SvD Perfect Guide - 16 maj 2018

Soho House, London. Det är lätt att föreställa sig ögonblicket då Meghan Markle och prins Harry möttes på en blind date. En mörkhårig amerikanska som kliver in och förväntansfullt söker med blicken över lokalen, en rödhårig prins som nervöst knäpper kavajen och reser sig för att hälsa.

”Det var definitivt en blind date”, sa Meghan Markle i en intervju med BBC. ”Jag visste inget om honom och det enda jag frågade när vår gemensamma vän ville föra oss samman var: ’Är han trevlig?’”.

Meghan Markles och prins Harrys kärlek påminner på många vis om en romantisk Hollywoodfilm. I ena rollen: en amerikansk skådespelerska uppväxt med en svart mamma och en vit pappa i Los Angeles. I den andra rollen en vilsen brittisk prins som, efter att ha förlorat sin mamma som 12-åring, hamnat på löpsedlarna för fylleslag och slagsmål.

Så vem är den 36-åriga tjejen från Los Angeles? Pappa var ljusregissör och mamma makeup-assistent när de träffades på inspelningen av en såpopera. Meghan Markle gick i katolsk privatskola, förälskade sig i skådespeleriet och studerade teater på Northwestern University (”jag är den första i familjen med en college-examen”). Hon debuterade i tv-serien General Hospital 2002, men fick sitt stora genombrott med Suits 2011.

”Jag är en typisk Kalifornien-tjej som lever efter devisen att allt kan botas med yoga, stranden eller några avokados.”

Med tvådelade ulldräkter, skräddade kappor och futuristiska hattkreationer har Meghan Markle samtidigt blivit en av vår tids främsta stilikoner. Stella McCartney-klänningar varvas med jeans och t-shirts från kedjan J. Crew.

”Jag reser mycket, så jag brukar klä mig i en färgton: ett par bekväma byxor, en bekväm topp och kanske en svart kavaj. Jag älskar ankellånga byxor, veganskt läder och button down-skjortor.”

När Meghan Markle och Prins Harry i dag lovar varandra evig kärlek är det på många sätt det lyckliga slutet på en romantisk saga.

Annons