Annons
X
Annons
X

Världens längsta tennismatch

Det har slagits många rekord under de 123 tidigare Wimbledonupplagorna.

Men inget som detta.

Amerikanen John Isner och fransmannen Nicolas Mahut spelade i mer än tio timmar och ställningen i femte set slutade, läs och häpna: 59-59!.

Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

– OCH ÄN ÄR DEN INTE AVSLUTAD

Matchen inleddes redan i tisdags men bröts då vid 2-2 i set på grund av mörker.

Mötet i första omgången av Wimbledon skrev tennishistoria men utan en vinnare och förlorare — ännu. För den match som inleddes i tisdags fortsatte under onsdagen får nu ett slut först på torsdagen.

– Vi kämpar som vi aldrig gjort tidigare men någon måste vinna. Vi får komma tillbaka i morgon, sade Mahut i en tv-intervju efter matchen.

Annons
X

– Ingen match som den här kommer att hända igen. Jag vet inte vad jag ska säga. Han servar fantastiskt, jag servar fantastiskt, replikerade Isner.

För när Mahut tvingade fram ett femte och avgörande set var det ingen som kunde föreställa sig vad som väntade. I US Open avgörs femte set med tiebreak, det gäller inte de övriga tre grand slam-turneringarna och därför bara fortsatte och fortsatte femte set. De båda servespecialisterna höll sina egna servegame, gång på gång, fram till 20—20, 30—30, och medan mörkret föll var man till slut uppe i ställningen 59—58. Då hade man för länge sedan passerat det tidigare tidsrekordet, 6,33 timmar från Paris-matchen 2004 mellan Fabrice Santoro/Arnaud Clement.

Då fick till slut Isner en matchboll men Mahut replikerade med ännu ett ess — hans 94:e i matchen. Till slut kunde han hålla undan till 59—59 och då hade femte set hållit på i över sju timmar.

och TT

Annons
Annons
X
Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X