Annons

Han är världens fulaste jycke

Scamp the Tramp charmade sig till titeln världens fulaste hund.
Scamp the Tramp charmade sig till titeln världens fulaste hund. Foto: Noah Berger/AP/TT
Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

För 31:a året i rad har världens fulaste hund utsetts på marknaden i Petaloma i amerikanska delstaten Kalifornien. Vinnare i den långa kavalkaden av estetiskt prövade husdjur blev Scamp the Tramp, en blandras av okänd härkomst som räddades från livet som gatuhund 2004.

– Jag tror att publiken såg hans vackra själ och allt han har gett tillbaka till samhället, säger ägaren Yvonne Morones till lokaltidningen Santa Rosa Press-Democrat.

Scamp the Tramp ger mycket riktigt generöst av sig själv. Utöver volontärarbete som lästräningshund på en grundskola hinner han även med att hålla pensionärer sällskap på ett lokalt äldreboende.

För att vinna titeln krävs mer än ytliga kvaliteter som skelande ögon eller tufsig päls, domarna betygsätter även personlighetsdrag som gläfsande och dreggelkapacitet. Scamp the Tramp hade allt detta i överflöd. Och korades följaktligen – efter att i finalomgången ha slagit ut pekingesern Wild Thang, chihuahuan Tosito och bulldoggen Meatloaf – till världens allra fulaste.

Efter reklamen visas:
Han är världens fulaste jycke
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons