Annons

Världens få virusfria hörn håller andan

Strandlek i Palau. Önationen är ett av ett krympande antal länder i världen som inte har några fall av covid-19. Arkivbild.
Strandlek i Palau. Önationen är ett av ett krympande antal länder i världen som inte har några fall av covid-19. Arkivbild. Foto: Itsuo Inouye/AP/TT

De blir färre och färre. Men det finns fortfarande några platser i världen som inte har drabbats av coronaviruset. Än. Många avlägsna önationer håller andan och hoppas att de inte står näst på tur.

Under strecket
Sofia Eriksson / TT
Publicerad

Det kan förändras snabbt. Men i skrivande stund finns det fortfarande några hörn i världen som hittills har klarat sig undan coronaviruset. Önationer som exempelvis Samoa, Tonga, Salomonöarna, Marshallöarna och Mikronesien har ännu inga bekräftade fall av covid-19.

I Palau, omgivet av Stilla havet och med hundratals mil till närmsta granne , tycks det isolerade läget i kombination med strikta reserestriktioner ha hållit viruset borta. Men hos den 28-åriga konstnären Klamiokl Tulop växer oron för att önationens omkring 18 000 invånare står näst på tur.

Annons
Annons
Annons