Annons
X
Annons
X

Världens dyraste turiststad utsedd

Världens dyraste turiststad är Oslo. Det visar Pricerunners internationella prisstudie. Vill du ha mycket shopping för semesterpengarna ska du resa till Bombay, Warszawa och New York.

New York är, enligt undersökningen, världens fjärde billigaste turiststad för svenskar.

Foto: COLOURBOX

För elfte året i rad har Pricerunner jämfört hur dyrt det är att semestra i olika städer runt om i världen. Studien bygger på en prisjämförelse på 25 produkter och tjänster i 31 olika städer. Bland annat jämförs priser på bio, hamburgare och teknik i de olika städerna.

Den dyraste semesterstaden för svenskar är återigen grannlandet Norges huvudstad, Oslo, tät följt av Tokyo, Sao Paulo och Buenos Aires. Förvånansvärt är dock att Norge har världens näst billigaste blöjor, bara Bombay har billigare enligt undersökningen.

– Den svenska kronan står starkt trots eurokrisen, vilket gör det fördelaktigt att resa till städer som Warszawa, Lissabon och Berlin för shopping. Dessutom har Köpenhamn blivit billigare än förra året, säger Stefan Ny, marknadschef på Pricerunner.

Annons
X

Men det har inte blivit billigare för svenskar att semestra i alla europeiska städer. Enligt undersökningen har en semester i Aten, Madrid, Paris och Prag blivit dyrare i år.

Den billigaste semestern får man, enligt undersökningen, i Bombay, Bangkok och Warszawa. Det som är överraskande är att New York hamnar på fjärde plats över världens billigaste städer.

– Det har inte varit så prisvärd shopping för svenskar på flera år som nu i New York och även i Kapstaden, säger Stefan Ny, marknadschef på Pricerunner.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Sverige har blivit billigare att semestra i för utländska turister jämfört med året innan. Priset på läsk, hamburgare, bussresor och biobesök är betydligt högre i Sverige än undersökningens genomsnitt.

  På spåret–quiz | Vart är vi på väg?

  QUIZ 1 | På spåret quiz.svd.se QUIZ 2 | På spåret quiz.svd.se QUIZ 3 | På spåret quiz.svd.se QUIZ 4 | På spåret quiz.svd.se QUIZ 5 | På spåret quiz.svd.se QUIZ 6 | På spåret quiz.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Foto: COLOURBOX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X