Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mode

Världens dyraste kändisklänningar

Prinsessan Dianas favorit, Marilyn Monroes ikoniska filmklänning och blåsan som fick Jennifer Lawrence att snubbla i trappan på Oscarsgalan – här är några av världens dyraste klänningar.

Text: Olivia Hagéus - 23 augusti 2017
Annons

Prinsessan Diana, ca 1,1 miljoner.
Den framlidne prinsessan bar sin favoritklänning, designad av Catherine Walker, tre gånger – under en porträttfotografering med Terence Donovan, på en operapremiär och under filmfestivalen i Cannes 1997. Klänningen värderas upp till 137.000 dollar.

Lupita Nyong’o, ca 1,2 miljoner
Skapelsen av Calvin Klein pryds av nära 6000 gnistrande pärlor, och bars av skådespelaren på Oscarsgalan år 2015.

Annons
Annons

Elizabeth Taylor, ca 1,3 miljoner
Den tidlösa skönheten Elizabeth Taylor strålade på Oscarsgalan år 1970. Klänningen såldes tjugo år senare för 167,500 dollar.

Amal Clooney, ca 3,1 miljoner
När advokaten och författaren Amal Clooney gifte sig med sin make år 2014 sparade hon inte på kostnaderna. Oscar de la Renta designade denna skapelse, som beräknas kosta cirka 380.000 dollar.

Kate Middleton, ca 3,2 miljoner.
Hela världen såg på när hertiginnan av Cambridge gifte sig med sin prins. Designern Sarah Burton såg till att den alltid lika vackra Kate var oslagbar på sin stora dag.

Annons
Annons

Audrey Hepburn, ca 7,5 miljoner.
Den klassiska klänningen som bars av skådespelaren i Breakfast at Tiffany’s designades av Givenchy såldes år 2006 för nära en miljon dollar.

Nicole Kidman, ca 16,2 miljoner
År 1997 skred Nicole Kidman in på Academy Award’s röda matta iklädd en vackert broderad klänning som värderas till 2 miljoner dollar.

Jennifer Lawrence, ca 32,4 miljoner
Den numera ökända klänningen fick skådespelerskan att snubbla i trappan till podiet, där hon skulle ta emot en Oscar för sin roll i filmen Silver Linings Playbook.

Marilyn Monroe, ca 37,2 miljoner
Föga förvånande hamnar Marilyn Monroes vita klänning nummer ett på listan. Klänningen är kanske världens mest kända, och bars av henne i filmen The Seven Year Itch. Den såldes senare på auktion för 4,6 miljoner dollar.

Annons