Mode

Världens bäst klädda män

Från ex-presidenter till ultimate fighters. Här är de främsta manliga stilkompasserna just nu.

Barack Obama
När Barack Obama besökte National Gallery of Art i Washington häromveckan var det som en ny man. Borta var pappajeansen, skaljackorna och de båtformade gymnastikskorna. Istället fick vi en ex-president som tycktes kliva rakt ur en kampanjplåtning för Tom Ford SS/17: rådenim-jeans med hög midja, brett läderbälte, dressad skinnjacka, workwear-skjorta och solglasögon från Oliver Peoples.

Harry Styles
Det finns många saker vi gillar med Harry Styles nya, mogna look. Den forna pojkbandsstjärnan – tidigare förknippad med axellångt hår och tighta stuprörsjeans – har hittat hem i en helt ny stil. När han anlände till Alberts club i London var det som en vuxen man. Svart smoking med revärer, välborstade mockaboots, tunn scarf och antika smycken. Extra plus för det lilla tatuerade korset ovanför pekfingret.

Benedict Cumberbatch
Få män har en lika intellektuell look som Benedict Cumberbatch. Skräddade rockar, ullkostymer, tillrättalagda hårlockar och halsduk i så kallad parisarknut. Den brittiska skådespelaren ser lika avslappnad ut i vaxad Barbour-jacka som halvbruten Fantomen på operan-mask. Kanske är det uppsynen hos en Harvardstudent i det lokala roddlaget som bidrar till den akademiska modelooken.

Bill Nighy
Med Bill Nighy får du sällan någon stilvariation. Den brittiske skådespelaren och gentlemannen – känd från bland annat Love Actually – håller sig till samma uniform: skräddarsydd mörkblå kostym, ljusblå skjorta och mörka läderskor. Stil behöver inte vara svårare än så. ”Jag fungerar bara i en välsittande kostym och åren har lärt mig att mörkblått är den färg som gör mitt ansikte mest rättvisa”, konstaterar han för Mr Porter.

Donald Glover
Donald Glover är en modern renässansman. Han har skrivit manus till komediserien 30 Rock, spelar själv huvudrollen i tv-dramat Atlanta – och under namnet Childish Gambino är han en firad rapstjärna. Han klär sig dock inte alls barnsligt. Tvärtom. Här på årets Golden Globe – där han för övrigt plockade hem två statyetter – i en tobaksfärgad sammetskostym som Gucci låtit sy upp åt honom. En fluga i burgundy blir pricken över i.

Conor McGregor
Irländaren McGregor är en av tidernas främste ultimate fighters, en riktig vildhjärna som varit mästare i två olika viktklasser. Inte heller stilmässigt håller han tillbaka slagen. Med bredrandiga, tredelade kostymer från David August och pytonloafers från Louis Vuitton har han hamnat i mångas blickfång. Hans klädstil passar inte alla, men med en rejäl dos cojones kan man bära upp det.

Till Toppen