Annons
X
Annons
X

Världens äldsta bloggare död

Världens äldsta bloggare 97-åriga Maria Amelia Lopez är död. Hon kom i kontakt med internet för första gången för två år sedan och hann blogga i 880 dagar innan hon somnade in för gott.

[object Object]
Maria Amelia Lopez. Foto: REUTERS

Maria Amelia Lopez kunde väl knappast ana att hon skulle göra succé på internet på äldre dagar.

”Den 23 december 2006, fick jag
den här bloggen i 95-års present av mitt barnbarn. Det har förändrat mitt liv, jag kan nu kommunicera och interagera med hela världen”, skrev Maria Amelia Lopez i ett inlägg.

Det dröjde inte länge innan pensionären från regionen Galicien i Spanien skrev inlägg och lade upp videoklipp. Maria Amelia Lopez - som kallade sig världens äldsta bloggare - blandade egna erfarenheter och historier från tiden då Franco styrde landet med nutida politik. Hon skrev om de baskiska separatisterna och Irans kärnvapenambitioner, men även om hur det var att bli gammal, uppger CNN.

Annons
X

Hennes populäritet på nätet ledde även till att hon fick träffa Spaniens premiärminister Jose Luis Rodriguez Zapatero vid ett tillfälle.

I februari skrev hon ett av sina sista inlägg, uppger CNN. I onsdags somnade hon in för gott.

”När jag är ute på internet, glömmer jag bort mina krämpor. Förströelsen är bra för dig - att kunna kommunicera med andra människor. Det gör att hjärnan vaknar till och ger dig kraft”.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Familjen har skrivit ett sista inlägg, som ett tack till alla som följt bloggen.

  ”I 880 dagar gjorde bloggen henne lycklig... Den gav henne stödet hon behövde för att kunna njuta av sina sista dagar i livet”.

  Annons
  Annons
  X

  Maria Amelia Lopez.

  Foto: REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X