Annons

”Varje dag röstar vi om hur staden ska se ut”

Många vill gärna ha levande städer, men går sedan ändå hem och beställer sina varor på nätet, skriver artikelförfattaren.
Många vill gärna ha levande städer, men går sedan ändå hem och beställer sina varor på nätet, skriver artikelförfattaren. Foto: Lars Pehrson

Att handla i butik kan jämföras med att rösta på valdagen, med den skillnaden att varje gång du handlar så röstar du på vilka produkter du vill ha i din butik. Vi väljer själva hur städerna ska se ut i framtiden, skriver Wania Forsman, som drivit en möbelbutik i Örebro.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

För ett år sedan tog jag över en möbelaffär som legat i Örebro sedan 2006, men där tidigare ägare kämpat med att få verksamheten att gå runt. Jag tog chansen att vända skutan genom att byta namn på butiken och skapa ett nytt varumärke. Lämnade mitt konsultarbete som egenföretagare och kastade mig in i en helt ny bransch.

Aldrig tidigare hade jag arbetat i detaljhandeln, innan jag blev egen arbetade jag som politisk tjänsteman. Plötsligt stod jag och sålde måttbeställda möbler, gardiner och mattor, relativt nyinflyttad från Stockholm.

Annons
Annons
Annons