Annons
X
Annons
X

Varg angrep hund norr om Stockholm

Polisen har ryckt ut till Bergshamra norr om Stockholm sedan två vargar anfallit och dödat en hund. Vargarna ska också ha gjort utfall mot en kvinna med barnvagn.

Piotr Poznanskis fru ska tidigare i dag ha mött två vargar när hon promenerade med barnvagn och famliljens hund. Vargarna attackerade då enligt familjens uppgifter hunden och gjorde även utfall mot kvinnan. Med på bilden är dottern Ronja.
Piotr Poznanskis fru ska tidigare i dag ha mött två vargar när hon promenerade med barnvagn och famliljens hund. Vargarna attackerade då enligt familjens uppgifter hunden och gjorde även utfall mot kvinnan. Med på bilden är dottern Ronja. Foto: TOMAS ONEBORG

”VI TAR SITUATIONEN PÅ STÖRSTA ALLVAR”

Vid niotiden var Piotr Poznanskis hustru ute och promenerade med barnvagnen och familjens hund inte långt från bostaden. Då kom två vargar ut ur skogen, berättar han för Svenska Dagbladet.

– En av dem tog min wachtelhund Tyson i nacken och försvann med honom ut i skogen. Den andra sprang mot min fru och barnvagnen.

Piotr Poznanski säger att hans fru lyckades lyfta upp deras ett år och fyra månader gamla dotter Ronja ur vagnen.

Annons
X

– Sen lyckades hon använda vagnen för att värja sig och satte den mellan sig och vargen. Nu var Ronja inte fastspänd i vagnen. Hade hon varit det så hade allt blivit mycket svårare.

Han säger till SvD att han själv aldrig varit rädd för varg trots att de bor i utkanten av ett känt vargreservat. Men nu är han orolig för dotterns och hustruns skull.

– Vi bor mitt i skogen och har aldrig haft problem. Vargar är skygga och brukar undvika människor. Ibland blir hundar jagade av varg men de ska inte göra utfall mot människor. De här var inte skygga.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Piotr Poznanski berättar att familjen mår bra, men att de alla var skärrade efter mötet med vargarna.

  – När hon ringde fattade jag ingenting. Jag trodde först att vargarna hade tagit Ronja.

  Länsstyrelsen bekräftar att attacken utfördes av vargar och Hanna Dittrich Söderman, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen, säger att besiktningsmän hittat delar av hunden ute i skogen.

  – Vi tar situationen på största allvar. Det gör vi alltid vid sådana här händelser.

  Hon bedömer berättelsen som väldigt trovärdig och säger att en av vargarna i området fick valpar i fjol. Det kan vara de vargarna som tagit hunden. Tidigare har fyra hundar angripits av vargar här.

  – Men i hela Sverige finns det inga fall av vargar som angriper och skadar människor. Inte på flera hundra år.

  Här attackerade vargarna korta.nu
  Annons
  Annons
  X

  Piotr Poznanskis fru ska tidigare i dag ha mött två vargar när hon promenerade med barnvagn och famliljens hund. Vargarna attackerade då enligt familjens uppgifter hunden och gjorde även utfall mot kvinnan. Med på bilden är dottern Ronja.

  Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 2
  Foto: TOMAS ONEBORG Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X