Vårförsäljningen frös inne

Den kalla våren slog hårt mot försäljningen för modeföretaget RnB, som bland annat äger Polarn O Pyret. Trots det ökar vinsten för bolaget.

Under strecket
Publicerad
Annons

Retail and Brands, RnB, var i går veckans tredje noterade klädföretag som redovisade första kvartalets siffror. Tidigare i veckan kom H&M och Lindex. Trion är sinsemellan väldigt olika, även om alla tre förbättrat sina resultat, men det är bara H&M som visar ökad försäljning under mars.
Omsättningen för RnB var 222 miljoner kronor under det brutna räkenskapsårets första kvartal (219). Resultat före skatt förbättrades till 6 miljoner kronor (1,9). Styrelsen har beslutat att vid en extra bolagsstämma den 20 april föreslå en aktiesplit, som innebär att en gammal aktie blir två nya.
Att försäljningen sjönk 4,6 procent i mars förklaras med kylan.

RnB är uppdelat i två områden, barnklädeskedjan Polarn O Pyret och Portwear Retail som distribuerar kända varumärken till butiker på NK samt Solo, Champagne och Saks. För att sänka inköpskostnaderna har Polarn O Pyret tecknat ett samarbetsavtal med klädföretaget New Wave. Polarn O Pyret, där RnB har 37 egna butiker och 19 franchisebutiker, fortsätter att expandera
utanför Sverige. Kedjan finns i dag i Norge, Island samt Estland och i höst tillkommer ytterligare butiker.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons