Annons
”Det är bara vid två tillfällen i mitt liv som jag har gått till skivbolaget för att spela upp nya låtar och tänkt: ’De kan tycka vad fan de vill för det här är en hit’”, säger Magnus Uggla.
”Det är bara vid två tillfällen i mitt liv som jag har gått till skivbolaget för att spela upp nya låtar och tänkt: ’De kan tycka vad fan de vill för det här är en hit’”, säger Magnus Uggla. Foto: Lars Pehrson

”Jag kan sluta när jag vill – jag har inte den genen”

Från att inte ha berättat något om sitt privatliv öppnar Magnus Uggla med ålderns rätt upp sig om sin familj. Inte minst om hur mamman i alla år förnekade att artisten Uggla var hennes son.

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Uggla lutar sig tillbaka så mycket som det går på köksstolen i den oansenliga matsalen bakom scenen på Göta Lejon. Iklädd aprikosfärgad t-shirt med psykedelisk älgbrodyr från Acnes så kallade yogakollektion ber han så sin pressperson beställa åtta–tio bitar vegetarisk sushi.

– Bara nigiri, inga rullar, de kan ha legat där något dygn och det är inget roligt, säger den nyblivna Södermalmsbon vant.

”Att kalla adhd för en superkraft kan nog kännas bra för dem som är 20 år. Då tror jag att det blir något att hålla i, men för mig, nej det är ingen superkraft”, säger Magnus Uggla som fick diagnosen som vuxen.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 7

Magnus Uggla blev sist i Melodifestivalen på Cirkus 1979 med låten ”Johnny the rocker”.

Foto: Ragnhild Haarstad Bild 2 av 7

”Egentligen dricker jag inte längre sprit. Jag nöjer mig med öl och vin och har, tyvärr måste jag säga, blivit mycket måttligare ju äldre jag blivit”, säger Magnus Uggla om sin relation till alkohol.

Foto: Lars Pehrson Bild 3 av 7

”En hög bunt av dåliga recensioner har fått mig att bli bra på att ta dåliga recensioner”, säger Magnus Uggla.

Foto: Lars Pehrson Bild 4 av 7

Uggla i replokalen.

Foto: Lars Pehrson Bild 5 av 7

Magnus och pappa Claës delade samma småprovocerande sexhumor. Claës kunde gå omkring med en transparent attachéväska som han lagt en porrtidning i för allmän beskådan.

Foto: Lars Pehrson Bild 6 av 7
Foto: Lars Pehrson Bild 7 av 7